Criza orfanilor din România

Povestea copiilor

Criza orfanilor din România rămâne o prioritate la nivel local, național și internațional. Sărăcia, abandonul și neglijarea copiilor reprezintă unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă România de la căderea comunismului. În fiecare zi, peste 57.000 de copii și tineri orfani își petrec anii copilăriei în centrele de plasament ale statului, confruntându-se cu frica, singurătatea și nesiguranța.

Din păcate, sistemul de stat pentru asistență maternală are un deficit de fonduri și de asistenți maternali calificați, astfel că sute de bebeluși și copii mici care au fost abandonați sunt nevoiți să trăiască în spitale de stat cu resurse insuficiente. În timp ce așteaptă să fie luați în plasament, unii dintre acești copii suferă traume emoționale imense și o incapacitate de a se dezvolta normal.

Criza continuă și pentru tinerii adulți care la împlinirea vârstei de 18 ani părăsesc centrele de plasament ale statului sau sistemul de asistență maternală. Fără susținerea plină de dragoste a unei familii sau deprinderile de viață necesare pentru a se descurca pe cont propriu, mulți dintre acești copii ajung pe străzi, neavând acces la resursele de care au nevoie pentru a-și construi un viitor sigur. Unii chiar trec neobservați și devin victime ale traficului uman. Ei dispar, neluați în seamă, dincolo de graniță.

Fundația Poarta Bucuriei are soluția.

Prin parteneriatele strategice cu comunitatea locală și cu alte organizații neguvernamentale, suntem dedicați să ajutăm fiecare copil pe care îl slujim să își clădească o viață plină de posibilități și de bucurie, centrată în Cristos. Alătură-te nouă, ajutându-ne să aducem speranță și vindecare în viața copiilor orfani și nevoiași din România.

Despre noi

Povestea Fundației Poarta Bucuriei

 

Lucrarea Fundației Poarta Bucuriei este impulsionată de viziunea unei bucurii depline pentru fiecare copil. Fie că e vorba de copii care trăiesc într-un centru de plasament, într-un spital, într-o instituție de stat sau chiar pe străzi, Fundația Poarta Bucuriei este alături de ei pentru a le arăta dragostea lui Cristos și pentru a face ceva cu privire la durerea care străpunge inima acestor copii necăjiți.

Fondatorii Fundației Poarta Bucuriei (FPB), Cornel și Karen Bucur, s-au mutat în România în 1995 împreună cu copiii lor care erau încă mici. Lucrarea lor inițială a presupus dezvoltarea a șase stații de radio FM, care acum difuzează programe creștine în România 24 de ore din 24. În timpul liber, ei au început să organizeze tabere de vară pentru copiii care locuiau în orfelinate de stat. De asemenea, au descoperit copii abandonați pe străzi și în spitalul de copii. Ceea ce a început sub forma unor gesturi mici de bunătate s-a transformat rapid într-o pasiune pentru acești copii și o dorință de a le oferi vindecare și speranță.

 

În ultimii douăzeci de ani, călătoria noastră ne-a purtat prin locuri precum: Oradea, Tinca și Săbolciu. FPB a slujit mii de familii sărace, copii ai străzii și orfani abandonați care se confruntau cu foamea, boala, neglijența, teama și exploatarea.

Programele noastre variate au inclus:

ORGANIZAREA UNOR TABERE DE VARĂ
OFERIREA DE ÎNGRIJIRE ȘI PROTECȚIE SUGARILOR ȘI COPIILOR ABANDONAȚI ÎN SPITALELE LOCALE

 

DEZVOLTAREA UNUI PROGRAM CREȘTIN PENTRU COPIII AFLAȚI ÎN PLASAMENT

 

DEZVOLTAREA UNUI PROGRAM DE MENTORARE

 

PLANTAREA A DOUĂ BISERICI DE ROMI

 

DEZVOLTAREA UNOR PROGRAME DE EDUCAȚIE ȘI DISTRIBUIRE DE ALIMENTE

 

PUBLICAREA DE STUDII BIBLICE ȘI MATERIALE DEVOȚIONALE ÎN LIMBA ROMÂNĂ

 

Aceste programe au adus vindecare și speranță pentru sute de copii și familii în fiecare an. Fundația Poarta Bucuriei și-a luat angajamentul de a căuta modalitățile cele mai eficiente pentru a ajuta fiecare copil pe care îl slujim să aibă o viață plină de posibilități și de bucurie, centrată în Cristos. În prezent, ne aflăm în faza de planificare și dezvoltare a unui nou program intitulat Succes pentru Viață, care îi va ajuta pe tinerii orfani să aibă o tranziție eficientă și de succes spre viața de adult.

Mărturii

Părinții mei aveau probleme și într-un final mama a plecat de acasă. Tata a trebuit să aibă grijă de mine și de fratele meu. Ne iubea pe amândoi foarte mult și a făcut tot ce i-a stat în putință ca să aibă grijă de noi. Din păcate însă, eu și fratele meu am ajuns în cele din urmă într-un orfelinat.

Povestea lui Adrian

Mulți dintre copiii din orfelinat au ajuns acolo la o vârstă foarte fragedă și au foarte puține amintiri despre viața de dinainte de orfelinat. Fundația Poarta Bucuriei lucrează în orfelinat din anul 2006.

Povestea Elenei

Evanghelia

Adevărata speranță a României

Noi credem în puterea de netăgăduit a Evangheliei de a mântui și a transforma vieți. Viziunea Fundației Poarta Bucuriei – bucurie deplină pentru fiecare copil – are în centrul ei ideea de a-i invita pe cei orfani și pe cei săraci din mijlocul nostru să primească Evanghelia și mesajul ei de răscumpărare, iertare și speranță adevărată.

Știm că Dumnezeu tânjește să le vindece inima zdrobită și să le transforme viața. Știm că El dorește ca fiecare copil să cunoască o bucurie deplină. De fapt, adevărul este că Isus dorește acest lucru pentru fiecare dintre noi! El este soluția supremă pentru criza orfanilor din România.